Jdi na obsah Jdi na menu

Swag nebo hipster?

9. 6. 2014

 

 

Kolikrát už jste ve svém okolí slyšeli (případně viděli na facebooku) slovo SWAG nebo HIPSTER? Já mnohokrát, a přestože se oba tyto pojmy drží už dlouho, doteď jsem neznala jejich přesný význam. Již v době, kdy slovo swag zažilo svoje největší BOOM, jsem si chtěla vygooglovat, co to vlastně znamená. Věděla jsem, že jde o nějaký styl, ale to bylo vše. Nedávno jsem se proto rozhodla zabrousit po internetu a být aspoň o něco "chytřejší". Musela jsem se opravdu pousmát, když mi po zadání do kolonky "Co je to..." vyběhl jako první možnost onen hledaný swag. Asi jsem tedy nebyla jediná, která z tohoto slova nebyla zrovna dvakrát moudrá.

 

galaxy-nebula-space-swag-favim_com-240628.jpgSlovo SWAG se hodně používalo již v textech kapel z devadesátek a přejalo ho i několik nynějších zpěváků jako například Justin Bieber, který ho použil ve své písničce Boyfriend. V roce 2011, kdy se slovo chytlo nejvíce, znamenalo osobitý styl oblékání a celkové vizáže. Každý máme svůj vlastní styl. Znamená to tedy, že všichni máme swag? To určitě ne. Ale co člověk musí udělat proto, aby ho měl? A jak se vlastně určí, kdo ho má a kdo ne? Nakonec se začal používat pro ty, kteří dělají něco "jinak" a stojí si za tím jako za novým trendem, který nastavují. Došlo to ale tak daleko, že se někteří stávají swagem až posedlí a připadá jim, že fotit se na facebook i v popelnici je swag.

Po prozkoumání všelijakých stránek a probíraní různých možností významu jsem ze SWAGU opravdu zmatená. Shrnuto a podtrženo bych řekla, že SWAG je v překladu dnešní mládeže jednoduše - COOL.

 

 

imagesofz63bts.jpg

Aktuálnější a víc "cool" je podle mnohých být HIPSTER. Je to člen party, který se chová a obléká (opět jde o oblečení?!) alternativně. Nezajímají ho komerční věci. Musí umět tvořit a snaží se dělat věci jinak než většina. Určuje ho to, co čte a poslouchá. Co se oblečení týče nosí úzké džíny, trika se zamýšlejícími se nápisy, kostkované košile, plátěnky a "vintage" tašky. Typičtí jsou  pro své mobily od Applu a velké sluneční brýle.

 

Kdybych si musela vybrat mezi tím, jestli budu mít SWAG nebo budu HIPSTER, šla bych radši do druhé možnosti, která je určitě aspoň z prvního pohledu normálnější. Já bych měla radši větší touhu po tom být "umělcem" než každý den vymýšlet nějakou trapnou blbost, kterou budu prohlašovat za cool a zveřejňovat ji na facebooku. No, posuďte sami. Není lepší nepodřizovat se dnešním fenoménům a být radši sám sebou? Dle mého názoru je to originálnější, než být jako všichni, kteří se za originální prohlašují.

Míša

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Evinka - Pochvala

17. 6. 2014 14:00

Sehr interessanter Artikel! :),
Libi se mi tema, zjistuju, ze jsem toho o hipsterech moc nevedela! :)